Storlekslapp i små storlekar.

Det är svårt att få tag i storlekslappar i de små storlekslapparna. Då har Maria Haltorp som har sidan syspillevink.blogspot.se kommit på idén med att göra egna. Ta band och sy fast, sedan skriv med en permanent märkpenna. 
 
 
 

Eftersökes till insamlingen!

Jag har fått vetskap om att det önskas kläder till 4 kg bebisar på avdelningen. Om du vill hjälpa till och sy detta skriv gärna en kommentar så jag vet att det är pågång. Eller skicka ett mail till: lunavitodesign@gmail.com
 

18 minuter 13 dec 2012.

Från tidningen 18 minuter  den13 dec 2012.
 
 
Bilderna hämtade från syttavanna.blogspot.se
 
Första sidan. Therés Lindén, Anna Johansson med Tore och Ingrid Nenkert. 
 
 
 
 

Vi har bidragit till insamlingen till neonatalavdelningen i Uppsala.

Anna Johansson, syttavanna.blogspot.se

Hämtat från Annas sida:

Här skriver jag om min hobby - att sy barnkläder. Jag började sy åt min son i januari 2011. Jag syr fortfarande mest åt honom men har även börjat sy kläder åt mig själv och har sytt en del åt andra på beställning eller som presenter.

 

Vill du köpa något jag sytt?

Jag säljer en del saker på epla. Skulle du vilja köpa något i en storlek eller färg som inte finns där så maila mig på johanssonannam "at-tecken" gmail "punkt" com så kan jag i mån av tid sy upp på beställning.
 
 
 

 

Ingrid Nenkert, pysselptorp.blogspot.com

Hämtat från Ingrids sida:

Välkommen till mitt lilla torp i skogen. Här bor jag med min familj och mitt stora intresse i livet, sömnad. Jag har sytt sen jag var tillräckligt stor för att nå ner till pedalen, med varierande resultat under åren. Nu tycker jag att det för det mesta blir riktigt bra. Jag gillar också att virka, brodera, sticka och handarbeta med det mesta. Är dalkulla i själ och hjärta, och tillsammans med min mor när jag ett stort intresse för folkdräkter. På senare år har jag också börjat bli vän med min trädgård och den dyker också upp i bloggen lite då och då.

 

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad.Kontakt: pysselptorp ( at ) gmail.com

 
 

 

Maria Berglund, allosak.se

Hämtat från Marias sida:

Söker du unika klädesplagg till barn och ungdomar i härliga färger, funktionella kläder i lekfull form, då har du hittat rätt. Nu när du hittat till Allosak kan du sluta leta!

 

Vi syr upp kläder på beställning, så varje plagg är sytt till sin mottagare. Kontakta oss för din beställning!

 
 
 

Marina Wesström, tinnisyr.blogspot.se

Hämtat från Marinas sida:

Marina heter jag som syr under namnet tinni, jag är en tvåbarnsmamma som bor i Karlskoga. I den här bloggen visa jag upp det jag syr. Jag började att sy hösten 2009 och därefter har mitt intresset bara växt. Främst syr jag saker till mina barn men jag tar även emot beställningar på. 

 
 

Sara Neil Floren, saraspekulerar.blogspot.se

Hämtat från Saras sida:

Bloggen startade när jag var hemma och var mammaledig. Då hade jag mycket tid att spekulera på, livet små mysterier som dyker upp när man går med barnvagnen. Nu när jag har börjat jobba igen hoppas jag att funderingarna ska fortsätta och att mysterierna ska fortsätta att lösa sig Jag gillar att pyssla och starta projekt. Samlar på dikter och vackra saker. Inspireras av andra människors kreativitet och beundrar de som kan sånt som jag inte kan. Även om jag numera provar hej vilt vad jag inte kan, man vet ju inte innan man har testat.

 
 

Alexandra Wiklund, Riskiflickanpysslar.blogspot.se

Hämtat från Alexandras sida:

32-årig småbarnsmamma, sjuksköterska, gift med mitt livs kärlek. Mamma till en plutt född 080111. Många slängar mellan hopp och förtvivlan blev det då han är född redan i graviditetsvecka 26.

 

Jag syr på en PFAFF Expression 4.0 Quilt. Har också en PFAFF CoverStyle och nu är maskinparken också utökad med en Janome 1200D med toppsöm.

 


 
 
 

Anna Pallas, odandulky.blogspot.se

Hämtat från Annas sida:

Jag bor i ett litet hus med min man och våra tre barn. Jag jobbar som doktorand. Mitt största intresse är att träna, men jag tycker också om att sy, framför allt till barnen! På mina namnband står det od Andulky, som betyder från lilla Anna, på tjeckiska.

 

Om du vill mig något, kontakta mig då gärna på andulky@gmail.com

 

 

Anna Homsten, wockatzmirakel.blogspot.sehttp://www.facebook.com/MoMaNydesign

Hämtat från Annas sida:

När Moa kom till världen 12 veckor för tidigt den 9e december 2011 var det bara att lägga kontrollbehovet åt sidan. Vi tillbringade 1 vecka på UAS och sedan 6 veckor på Gävles Neonatalavdelning. Hon har opererats två gånger för bråck och hade lite trassel med andningen. Det har varit upp och ner och en upplevelse jag inte önskar någon annan men som jag samtidigt inte kan föreställa mig att vara utan. Vi har en fantastisk dotter som är vackrast och bäst i världen! Jag tycker det är väldigt roligt att sy till henne och det händer att jag syr till andra som frågar.

 

 

 

Maria Haltorp, syspillevink.blogspot.se

Hämtat från Marias sida:

Det mesta sys på beställning så varje plagg blir då unikt utifrån beställarens egna önskemål.
Bakom Spillevink står jag Maria, idagläget är Spillevink min hobby, jag syr när jag har lust och tid över. Förnärvarande finns det mycket ideér men lite mindre med tid. Är förnärvarande mammaledig med våra barn, E född mars- 10 och I född feb -12.

 

Andrea Svensson, frusvensson.se

Donerat tyg och sytt en mössa. 

 
 
 
 
Jennylillfiabus.blogspot.se/ 
 
Hämtat från Jennys sida:
En syblogg med fokus på barnkläder i glada färger.
 
 
 
 
 
Sofie Hylén, www.tuffis.sewww.facebook.com/Tuffisbarnklader
 
Hämtat från facbooksidan:
Tullipan för Barn har bytt namn till Tuffis Barnkläder. Vår nya hemsida finns på www.tuffis.se (tidigare www.tullipan.se)
Vi har webbutik här: www.tuffis.se/202779490/category/52421/Webbutik
 
 
 
 
Emilia Frendegard, Barnpalatset,  http://barnpalatset.blogspot.se/
Hämtat från hemsidan:
Sedan jag var 5 år & min farmor började lära mig att sy så har jag alltid haft ett intresse för sömnad men det var först efter det att min andra dotter föddes som intresset väcktes till liv igen. Jag började sy till henne & storasyster och antog nya utmaninger, övning ger färdighet är ett uttryck som jag lär efter. Efter ett tag kom jag in i bloggvärlden där jag har utvecklat min kreativitet och hämtat inspiration av andra bloggare. I bloggen delar jag med mig av mina alster & hoppas att jag kan inspirera andra som de inspirerar mig.

Jag arbetar som förskollärare till vardags (75%) men har nu även tagit steget till egen företagare. Så från och med Augusti 2010 är Barnpalatset ett registrerat företag och jag innehar F-skattesedel. Jag syr så mycket jag kan och tar även emot beställningar till butik samt privatpersoner. 
 
 
 
Hämtat från bloggen:
NenaNåna startade jag i september 2011. Det är ett litet företag bestående av mig, Sally en 32årig tvåbarnsmamma bosatt i Spanien sen 12 år tillbaka. Under namnet NenaNåna syr jag barnkläder både till mina egna barn och till andras. Är du intresserad av något du ser på bloggen tveka inte att höra av dig. // Empecé NenaNåna en septiembre 2011. Es una empresa pequeña llevado por mi, Sally, una sueca de 32 años, madre de dos viviendo en España desde hace 12 años. Bajo el nombre NenaNåna coso ropa de niños. Si ves algo en el blog que te interesa no dudes en contactar conmigo!
 
 
 
 
 
 
Hämtat från Linneas blogg:
Här försöker jag bli av med överskottet som inte behövs härhemma. Syr mer kläder än vad barnen behöver. Skulle du vara intresserad av något så kontakta mig på linneasporty@hotmail.com
 
 
Hämtat från bloggen:
 
Jag är en tvåbarnsmamma som har tagit upp mitt intresse att sy igen under mammaledigheten. Jag är en kreativ person så på min blogg kommer du kunna hitta det jag syr och och säkert lite annat pyssel som kommer i min väg. En och annan kaka kan säkert hamna här också då jag även gillar att baka. Namnet Fröken filur kommer från min dotter som vi alltid kallat just Fröken filur. Hoppas du ska kunna bli inspirerad och hittar du något du skulle vara intresserad av så skicka mig ett mail på frokenfilursyr@gmail.com Välkommen!
 
Virkat av Lindas mamma.
 
 
Rebecka Kohlma
 
 
 
 
 
Marina Langaker, http://symisen.blogspot.no/
Bidragit med mönster till tröja, byxa och body.
 
Hämtat från Marinas blogg:
Hemmasydda barnkläder för barn som gillar färger och lek. Kläderna är både färgglada och praktiska för aktiva små krabater, eller sköra små babyer. Jag syr primärt i storlek 44-104. 
 
Detta är en bild på hur tröjan ser ut uppsydd. Obs! Dessa kläder har gått till en annan insamling än Uppsala.
 
Du kan få dessa gratis genom att klicka här:
 
 
 
 
Hämtat från hemsidan:
Välkommen till LuNA ViTO design. Här kan du designa dina egna produkter eller köpa uppsydda kläder mm.
 
Hämtat från bloggen:
Du har hittat till LuNA ViTO design som jag startade efter mitt andra barn. Jag älskar att sy och pyssla, är en kreativ person. Min logga betyder "måne ger liv". Luna är min andra dotters namn och skulle hon blivit en pojke hade hon fått namnet Vito. Hos mig får man designa sina egna kläder och köpa uppsydda produkter.
 
 
 
 
 
Om jag har missat någon eller om du vill ändra din information kontakta mig på fb eller lunavitodesign@gmail.com

Mera i brevlådan.

Stort tack till Jenny som har sidan http://lillfiabus.blogspot.se/ 
 
Dessa fina mössor låg i brevlådan.
 
 
Vill även tacka Sofie Hylén som har sidan http://www.facebook.com/pages/Tullipan/166741133406224
Även dess fina låg i brevlådan.
 
Alla sakerna kommer kanske redan lämnas in före julafton.

Överlämningen till neonatalavdelningen på Akademiska sjukhuset!

 
Idag har jag Therés Lindén lämnat av det fösta som är insamlat till barnen och föräldrarna på Neo i Uppsala. Kan meddela att chefen Ing-Marie blev rörd av vår insamling och att sjuksköterskan Lena sa att det var bra storlekar på de kläderna vi sytt.
 
66 artiklar lämnade jag över idag, dock kom det fler saker med posten som kommer lämnast in lite senare. Ska fixa fina låder med storlekar på till avdelningen. Varje familj får välja själv och lådorna kommer att stå på informationshyllan i korridoren till köket/samlingsrummet inne på neo.
 
Vill tacka ALLA som har hjläpt mig med insamlingen.
Tack!
 

Anna Johansson, syttavanna.blogspot.se

Ingrid Nenkert, pysselptorp.blogspot.com

Maria Berglund, allosak.se

Marina Wesström, tinnisyr.blogspot.se

Sara Neil Floren, saraspekulerar.blogspot.se

Alexandra Wiklund, Riskiflickanpysslar.blogspot.se

Anna Pallas, odandulky.blogspot.se

Anna Homsten, wockatzmirakel.blogspot.se

Emilia Frendegard, barnpalatset.se

Maria Haltorp, syspillevink.blogspot.se

Andrea Svensson, frusvensson.se

(Saknas du på listan? Kontakta mig snarast)

 
Nu fortsätter insamlingen och jag kommer att uppdatera mera lite senare hur ni kan fortsätta hjälpa till. Men fortsätt sy mössor enligt beskrivningen som finns, även en och annan mössa till barn på fem kilo. Insamlingen önskar kläder i storlek 38, 44 och 50. Det kommer att komma upp mönster på kläder och instruktioner.
Ni som inte kan sy eller inte har tid kan skänka trikåtyg.
 
 
 
Mössor i mindre storlekar så som 26 cm i huvudomfång och uppåt önskas. Som sjuksköterskan sa:
- De passar på de allra minsta.
Men de kanske inte kommer kunna använda dem så mycket men föräldrarna blir jätteglada att något passar deras barn fast det är så små. Det stärker föräldrarna och suddar ut lite av att deras barn är annorlunda.
 
 
Tack alla som tänker på dessa föräldrar som fått en tuffare start med sina barn.
Nu önskar vi dem god jul och gott nytt år och en god fortsättning!
 
 

Röster om initiativet

Lite positiva röster om initiativet från Luna Vito Designs facebooksida.
Jag har tagit bort namnen för att hålla kommentarererna anonyma, och detta är bara ett litet urval!


Vad fint gjort av er, vet hur det känns! På onsdag fyller vår lilla tjej 2 år, och hon föddes med oförklarlig blodbrist och orkade inte andas. så vi firade hennes första jul på neo i Uppsala, presenterna vi fick ligger en varmt om hjärtat! Alla som ligger där inne kommer uppskatta det ni gör. Önskar alla en god jul
 
 
Ja det är en jobbig orolig tid att vara på Neo, mkt bra ide med kläder. Dem växer ju ändå väldigt fort, så man vill ju inte köpa massor. Min lilla kille vägde bara 777g då han kom i v26, men nu 2år och pigg och glad kille. Hur kan vi som bor i Sthlm hjälpa till?
 
 
Vilken fin idé! Jag är säker på att det kommer bli väldigt uppskattat:) Den månaden vi tillbringade på Neo kändes som en av de längsta i mitt liv och just att ha något konkret mål att se fram emot är väldigt skönt! Små kläder kan garanterat vara en sådan sak:)
 
 
Fantastiskt! Vi låg på neo också för 4 år sedan i januari, med vår första son Som föddes utan att andas. Dom på neo kommer bli så glada och dom kommer minnas era presenter hela livet ut!
 
 
 
Sååå härligt iniativ! Själv tillbringade jag delar av julaftonen 1984 på Neo på KS. Efter att vår son kom 10 v tidigt å vägde 940 g. Kommer så väl ihåg att jag var så rörd när föräldrarna på min förskola gjorde socker kristyr på pysselkvällen i dec å gav en till mig för att dekorera hans låda. Då vi bodde i Sthlm så fick vi som föräldrar inte bo på sjukhuset, det var ett ständigt pendlande.
 
 
Vet att prematurföreningen brukar dela ut presenter till neo-familjer vid jul. Du kanske kan samordna med dem? Det är en jättefin sak du gör! Vårt andra barn föddes sex veckor tidigt och det blev några dagar på neo då och i augusti kom våta trillingar och då var vi på neo på Ackis en månad (kanske samtidig som dig?) och all uppmuntran när man är där är välkommen.
 
 
Kan inte sy- och har inte möjlighet. Vill bara uttrycka min beundran!! Fick själv trillingar (triss i damer) i v24. Har fullt upp och därav ingen sömnad- men jag blir alldeles varm inombords av att veta att människor ställer upp såhär för varann!! Tack!!
 
 
Jag skulle gärna vilja bidra med att sy några mössor (ev nåt annat) att skänka till neo. Vilket sjukhus har du tänkt ge till? För lite mer än tre månader sen föddes mitt tredje barn 4 veckor för tidigt. Nu var allt bra med henne men vi låg på neo en natt pga platsbrist, minns så väl några rum man gick förbi där föräldrar låg med sina små på bröstet och jag bara önskade med hela mitt hjärta att allt familjerna skulle få komma hem tillsammans tillslut. Inte ens min lilla flicka hade kläder som passade i början.. Och själv var jag född 5veckor för tidigt med en vikt på 1800gram. Så min första månad spenderades på neo (och om jag minns rätt fick vi permis på julen). För 25 år sen fick min mamma inte ligga kvar med mig. Så ja, jag hjälper väldigt gärna till!!
 
 
 
Fantastiskt att det finns människor som er! Underbart att veta när folk springer ner varandra i julstressen, en stjärna i himlen:) Om man inte kan sy, kan man bidra med tyg eller sätta in ett bidrag någonstans? Kram till er alla!
 
 
 
Underbart med engagemang som detta! Min äldsta dotter somföddes för tidigt och vi låg på neo i Uppsala. Förr 2 år sedan v ar min mellandotter tomtenisse på barnsjukhuset och delade ut julklappar där på julafton. Båda dessa erfarenheter gör att jag vet hur otroligt betydelsefullt sådant här är för de familjer som tillbringar tid på neo eller barnsjukhuset. Bra!
 
 
 
En underbar idé! Det ni gör kommer att betyda jätte mycket. Vet hur det är att oroa sig för sin ögonsten och det är ingen rolig upplevelse. Kram till er!
 
 
Vilken underbart generös grej ni gör. Föräldrarna som får dessa gåvor till sitt barn måste känna att det finns människor som tänker på dem . De är inte ensamma . Jag var 19 år då jag fick min första son. Han fick nästan direkt efter förlossningen alldeles för hög gulsot, så han blev som ett kolli och fick tillbringa första veckan på Neonatalavdelningen . En ros till er och personalen på avdelningen .
 

Vill du också hjälpa till eller ge uppmuntrande ord - skriv gärna en rad
eller maila till lunavitodesign@gmail.com

Så här kan du hjälpa till!

Så här kan du bidra till insamlingen på Neonatalavdelningen i Uppsala:

Sy prematurkläder, köp filtar eller bidra med trikå och muddtyg, även tryckknappar önskas. Tänk på att allt färdigsytt ska vara tvättat med parfymfritt tvättmedel så föräldrarna kan klä sina barn där och när de ska få åka hem.

Skicka ditt bidrag till: 

Anna Johansson

Muningatan 9

753 08 UPPSALA

 

eller

 

Therés Linden

Åskmolnsvägen 81

743 35 STORVRETA

 

Mail (Therés): lunavitodesign@gmail.com

Privat blogg (Therés): http://dregglisar.blogg.se/

Privat blogg (Anna): http://syttavanna.blogspot.se/

 
Glöm inte att skriva namn. Om du har en blogg eller hemsida skicka gärna med det så jag kan blogga om det och föräldrarna lättare kan hitta prematurkläder. Skicka gärna bild på sakerna du sytt till min mail:Det första överlämnandet skedde den 21 dec 2012 och nu sker det fortlöpande.
 

Tanken bakom initiativet

Tanken bakom initiativet för att sy kläder och mössor till barnen på neonatalavdelningen i julklapp:

Mest är det för alla föräldrar där inne som lever på hoppet om att just deras barn ska klara sig och att de ska få se sinabarn växa upp. Mitt mål med detta är att fler kommer ge dessa föräldrar en extra tanke nu över jul och den största anledningen till att jag gör detta är att föräldrarna ska få fina och färgglada kläder till sina små barn. Det ska inte kosta mera för att man har fått ett litet barn.
/Therés Lindén


UNT 17/12


Vi blev uppmärksammade i Uppsala Nya Tidning den 17 december, ett jättestort tack för det!

En av alla mössor

Här är en av alla mössor som kommer att skänkas till neonatalavdelningen på Akademiska sjukhuset. Den har min vän och granne Andrea (bloggaren Fru Svensson) sytt, den är i storlek 30. Hon kan inte alls sy egentligen enligt sig själv, men med hjälp av mönster, lån av symaskin och lite råd på vägen gick det galant, se så fin den blev! Du kan också hjälpa till :)
 
Här finns en instruktion till hur du gör mönster till en mössa.
Här finns en instruktion till hur du syr ihop en mössa.

Välkommen till Prematurbarnsbloggen!

Hej! Det här är mitt första inlägg på denna nya blogg. Jag heter Therés Lindén och bor i Storvreta. Jag och ett gäng andra från gruppen Vi Sytokiga har startat ett inititaiv för att sy prematurkläder och mössor i julklapp till barnen på neonatalavdelningen på Akademiska sjukhuset i Uppsala.
 
Jag syr också kläder för större barn genom mitt företag Luna Vito design. Genom vårt initiativ har även andra liknande initiativ startat för andra neoavdelningar och vi vill uppmuntra till fler - ingen kan göra allt men alla kan göra något.
 
 
Alla kan bidra till vårt initiativ.
 

På luciadagen i år var det exakt ett år sedan min dotter Luna kom till världen men fick en tuff start eftersom hon slutade andas och hamnade på neonatalen. Vi fick fira jul på neo. Nu mår vår sprudlande ettåring bara bra!Luna Vito Designs blogg finns det mönster på en prematurmössa för alla er som kan sy, ni är varmt välkomna till bidra till insamlingen. Skriv annars ett trevligt ord eller erbjud hjälp på annat vis. Lämna gärna en kommentar här så kontaktar jag er!
 

Här i bloggen kommer jag uppdatera om hur det går!
 
Tack!
/Therés Lindén

RSS 2.0